2GG sistem za zbiranje podatkov porabe energentov in vode

Sistem 2GG je bil razvit z namenom, da se ponudi skrbnikom omrežij sistem, ki je pripravljen za namestitev na obstoječe števce brez potrebe po spremembi celotne infrastrukture. Sistem je prilagodljiv in razširljiv glede na realne potrebe strank, kar omogoči dolgoročno uporabnost in možnost nadaljnjega razvoja omrežja brez velikih enkratnih posegov. Dodatno nudi sistem 2GG celovito rešitev, ki vključuje vse komponente potrebne za prehod na daljinsko zbiranje podatkov, prenos podatkov, integracijo v obstoječe sisteme obdelave podatkov ter stalni nadzor nad delovanjem. Za tehnologijo in njeno povezljivost poskrbimo mi, kar našim strankam prihrani investicijska sredstva, čas in težave povezane z implementacijo novih tehnoloških rešitev. Po namestitvi sistema skrbimo za varen in nemoten prenos podatkov neposredno do podatkovne baze (naše ali strankine), z avtomatičnim opozarjanjem na napake in nepravilnosti. Tako lahko stranke preko našega spletnega portala ali neposredno v lastnem sistemu spremljajo vse podatke v intervalih in obliki, ki jih potrebujejo. Sistem je nadgradljiv na daljavo in mu je možno dodajati različne protokole za že obstoječe pametne merilnike.

Več o 2GG

2GG zemeljski plin

2GG GAS je celovita rešitev za zbiranje in prenos podatkov iz različnih vrst plinomerov. Razvit je bil z namenom omogočiti cenovno ugodno zbiranje podatkov iz mehanskih plinomerov.

Več o 2GG zemeljskem plinu

Novice

 • Testiranje novega koncentratorja 2GG KON03

  29. 11. 2016

  Zaključili smo razvoj novega koncentratorja 2GG KON03 za daljinsko zbiranje podatkov porabe energentov in vode.

  Koncentrator odlikuje baterijsko napajanje z življenjsko dobo do 5 let, kompaktna oblika in preprostost uporabe ter montaže. V sodelovanju z Landis-Gyr Slovenija smo začeli izvajati pilotne projekte v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji. 2GG KON03 je popolnoma kompatibilen z najnovejšimi merilnimi napravami Landis Gyr (ob krmiljenju ultrazvočnih plinomerov omogoča tudi komunikacijo z drugimi napravami kot so toplomeri, kalorimetri in vodni števci) ter vsemi napravami 2GG. Koncentrator podpira različne izvedbe brezžičnih M-bus protokolov na frekvenci 868 MHz (med drugim DSMR 2 in DSMR 4) ter ima vgrajen GSM/GPRS modul za prenos podatkov na strežnik. S pomočjo optimizacije obsega prenosa podatkov, ki jo omogoča tehnologija 2GG je koncentrator primeren za širok spekter uporabe, tako na gosto poseljenih območjih (omogoča komunikacijo z do 32 povezanimi napravami), kot tudi na težje dostopnih območjih. To zagotavljamo z uporabo kompaktnih in vzdržljivih IP67 ohišij in zamenljivimi antenami, ki omogočajo visoko stopnjo prilagodljivosti glede na konfiguracijo terena.

  Na območju Celja smo z Energetiko Celje d.o.o. izvajali meritve na območju Ostročnega. Z meritvami smo želeli preizkusit zmogljivosti brezžične komunikacije. Merilniki za gospodinsko rabo imajo signal omejen na 25 mW zaradi varčevanja z baterijo. Zato imajo merilniki slabši domet.
  Kljub tej omejitvi, smo z enim koncentratorjem ulovili 20 plinomerov v strnjenem naselju s hišami. Skrajni plinomer je bil oddaljen 130m. S temi meritvai smo pokazali, da lahko tudi zunaj mestnih središč dosežemo zadovoljivo razmerje merilnikov na koncentrator.
  Vijolična točka je 2GG koncentrator.
  Ruene točke so plinomeri, ki so se povezali.
  Ostale točke so nepovezani plinomeri.

 • Udeležili se bomo 18. Sejma ENERGETIKA v Celju

  4. 4. 2016

  Udeležili se bomo 18. Sejma ENERGETIKA v Celju, ki bo od 12.4-15.4.2016 (dvorana L).

  Na sejmu bomo predstavili rešitve 2GG za daljinsko zbiranje podatkov porabe energentov in vode.

  Sistem 2GG Gas je popolnoma prilagodljiv sistem za zbiranje, prenos in obdelavo podatkov porabe zemeljskega plina. Primeren je za uporabo na vseh vrstah plinomerov od mehovnih za gospodinjske namene do industrijskih vseh velikosti. Odlikujejo ga dolgi domet, hitra namestitev in cenovna učinkovitost.

  Stabilno ogrodje rešitev 2GG so koncentratorji, ki ponujajo popolnoma prilagodljivo komunikacijsko orodje, ki zadosti vsem zahtevam naročnika. Tako so koncentratorji 2GG nove generacije zmožni obojestranske komunikacije z napravami 2GG in drugimi napravami z uporabo različnih komunikacijski protokolov. Koncentratorji omogočajo komunikacijo preko M-bus, brezžičnega M-bus, MODBUS, GSM ali Ethernet vmesnikov. Z usmerjenimi antenami (ki povečajo in optimizirajo domet), akumulatorskim paketom (ki omogoča stabilno delovanje tudi v primeru izpada primarnega vira napajanja) ter možnostjo namestitve na DIN letve ali v ohišju z IP68 zaščito omogoča uporabnikom popolno orodje za daljinsko zbiranje, prenos in obdelavo podatkov porabe.

  Na sejmu bomo predstavili nov merilnik za vodomere 2GG WATER. Naprava 2GG WATER z inovativnim optičnim senzorjem omogoča natančno, zanesljivo in energetsko učinkovito zbiranje podatkov porabe iz 90% vseh vodomerov na trgu. Primerna je za namestitev na vse vodomerer z ustrezno številčnico in omogoča brezžično zbiranje in posredovanje podatkov do 100 m. Z zamenljivo anteno, vodoodpornostjo ter dolgo življenjsko dobo baterij je primeren za namestitev tudi v jaških in težje dostopnih lokacijah.

  Obiščite nas na 18. sejmu ENERGETIKA v dvorani L Celjskega sejma !!!

 • Sejem MOS je bil več kot uspešen

  18. 9. 2015

  Razstavljanje na Celjskem sejmu MOS je bilo več kot uspešno. Zanimanje za naše rešitve pa veliko večje kot smo pričakovali. Spoznali smo, da se za rešitve elektronskega odčitavanja plinomerov in vode ne zanimajo samo podjetja. Veliko obiskovalcev je zanimalo, če lahko to uporabijo tudi doma. Presenetili so nas tudi obiski, ki so na sejem prišli zaradi nas. To je za nas potrditev, da delamo zares dober produkt. Sedaj po sejmu pa nas še čaka veliko dela, da kontakte, ki smo jih dobili na sejmu in jih ni malo, pravilno povežemo z našimi produkti.

 • Pilotski projekt pri Petrolu

  18. 8. 2015

  V Slovenski Bistrici smo postavili 2GG Gas. Projekt je bil izveden s sodelovanjem podjetja Petrol d.d.

 • Pilotski projekt s Plinarno Maribor

  10. 8. 2015

  Eden od zahtevnejših pilotskih projektov poteka v Mariboru. Zaradi zahtevnih energetskih prostorov smo dodali še dva koncentratorja in s tem izboljšali povezovanje merilnikov.

 • DS Meritve je MOS podjetni talent

  8. 8. 2015

  Na MOS-u (Mednarodni Obrtni Sejem) v Celju so letos izbirali 10 zagonskih inovativnih podjetij, katerim podarijo prostor na sejmu.Eno izmed teh podjetij je DS Meritve d.o.o

Ekipa

Dejan Lešnik

Direktor in soustanovitelj podjetja. V podjetju odgovoren tudi za razvoj elektronike.

Andrej Božič

Neizvršni direktor in investitor. Podjetju pomaga kot mentor.

Cvetko Pirš

Soustanovitelj, vodja razvoja in glavni programer za 2GG programsko kodo.

Matjaž Povše

Soustanovitelj, vodja marketinga in odgovoren za stranke, povezovanje ter prodajo v podjetju.

Vlado Miloševič

Družbenik v DS Meritve, svetovalec pri pridobivanju investicij in vstopu na trg.

Partnerji

 • Zavod ZMAG

  Zavod ZMAG Ljubljana je nastal iz think tank-a Vizija Slovenije, katerega cilj je poiskati možnosti, kako izboljšati kakovost življenja v Sloveniji do leta 2020. Zavod Zmag je usmerjen na pripravo zakonodaje in operativnih postopkov za zagon malega gospodarstva s pomočjo množičnega in drugih oblik financiranja zagonskih podjetij.

 • GGE d.o.o.

  GGE sodi med vodilna podjetja s področja energetskih storitev v JV Evropi s sedežem v Sloveniji. V GGE je zbrana skupina sposobnih inženirjev, finančnih strokovnjakov in članov gradbene skupine, ki jih žene želja po izvedbi inovativnih, visoko učinkovitih rešitev na področju energetskega upravljanja.

 • Symvaro GmbH

  Avstrijska družba, ki se ukvarja z razvojem aplikacij za pametna mesta, najbolje opisano z njihovim motom "Spremljamo mesta in skupnosti na poti v prihodnost"